Lesaanbod

Meedoenregeling

Zwieps doet mee met de meedoenregeling in de gemeente Lingewaard. Zo kan iedereen deelnemen!

Lid worden?

Voordat je lid wordt mag je 2 keer meedraaien met een training. Interesse? Kijk dan verder op de lidmaatschap pagina!

Peuter en Kleutergym

Peuter/Kleuters bewegen graag en veel. Het is dé manier om de wereld te ontdekken. De gymzaal is een ideale plek om aan die bewegingsdrang te voldoen.

Tijdens de (peuter en) kleutergym werken we spelenderwijs en ontdekkend aan de grondvormen van bewegen (o.a. springen, rollen, duikelen, klimmen, schommelen, werpen en vangen). We leggen hiermee de basis voor de bewegingen van alle sporten. Tijdens de lessen worden de kleuters ieder op hun eigen niveau uitgedaagd. De trainsters houden de ontwikkeling van de kleuters bij en het materiaal dat tijdens de lessen gebruikt wordt, biedt veel mogelijkheden tot differentiatie.
Gymlessen helpen niet alleen de motoriek van het kind ontwikkelen, maar ook het mentale en sociale aspect komt aanbod.
Een kind leert daarnaast zijn grenzen kennen en ontwikkelt zijn persoonlijkheid.

Lees meer

Recreatief turnen

Bij het recreatief turnen leren de kinderen in een ongedwongen, gezellige omgeving de turnprincipes (denk aan handstand, arabier, zwaaien aan de brug, een overslag over een kast springen etc.).
Tijdens de lessen dagen we de kinderen uit om het aan te leren element steeds wat beter uit te voeren. Kinderen die blijk geven van meer dan gewone aanleg voor turnen, kunnen na uitnodiging van de trainster, proefdraaien bij het selectie turnen.

Selectie Turnen

Het selectie-turnen heeft sinds het seizoen 2020-2021 een nieuwe vorm aangenomen. In onze selectie worden turnsters opgeleid om vanaf de middelbare school-leeftijd leuk mee te draaien met de wedstrijden van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).  In de jaren ervoor (opleidingsjaren) doen wij mee met team-wedstrijden van de vereniging SGS Lingewaard. Dit omdat turnen niet enkel een individuele sport is, maar ook zeker een teamsport!

 

 

Lees meer