Selectie turnen

Recent nieuws

Meedoenregeling

Zwieps doet mee met de meedoenregeling in de gemeente Lingewaard. Zo kan iedereen deelnemen!

Lid worden?

Voordat je lig word mag je 2 keer meedraaien met een training. Intresse? Kijk dan verder op de lidmaaschaps pagina!

Selectie turnen

De turnselectie waarmee bij GTV Zwieps gewerkt wordt is in 3 groepen verdeeld. Het werken met 3 groepen heeft als voordeel dat je duidelijk een onderscheid kunt maken in niveau en daar waar nodig ook nog in leeftijd van de groepen.
Alle groepen turnen in het Nationaal Turn Systeem, voortaan het NTS genoemd. Het NTS is verdeeld in verschillende niveaus. Er is voor deze opzet gekozen zodat er een goede doorstroom kan plaatsvinden en de verschillende niveaus goed op elkaar aansluiten.

Vanaf 1 september 2015 werkt GTV Zwieps met de volgende Selectiegroepen.

A-selectie

In de A-selectie trainen meisjes minimaal 4 uur en maximaal 6 uur en zij doen mee aan wedstrijden op district (D1)- of landelijke niveau (N3 en N4). De turnsters in deze groep zijn geboren in 2007 (Pupil 1) of eerder. In enkele gevallen kan een Instapper (2008) ook aan deze groep worden toegevoegd.

B-selectie

De B-selectie trainen 3,5 uur in de week en turnen wedstrijden binnen de regio (D2). De turnsters in deze groep zijn geboren in 2007 (Pupil 1) of eerder.

C-selectie

De C-selectie bestaat uit turnsters geboren in 2008 en 2009 (en eventueel 2010) die meer dan een gemiddelde aanleg voor turnen laten zien. Zij turnen 4 uur per week. Er wordt daar met name gewerkt aan een goede basis van de turnelementen en daarnaast werken we ook aan het verbeteren van o.a. de lenigheid, kracht en spanning om nog beter te leren turnen. De turnsters worden voorbereid op het turnen van wedstrijden. Enkele turnsters doen ook al mee aan regionale of districtswedstrijden.