Selectie turnen

Meedoenregeling

Zwieps doet mee met de meedoenregeling in de gemeente Lingewaard. Zo kan iedereen deelnemen!

Lid worden?

Voordat je lid wordt mag je 2 keer meedraaien met een training. Interesse? Kijk dan verder op de lidmaatschap pagina!

Selectie turnen

Het selectie-turnen heeft sinds het seizoen 2020-2021 een nieuwe vorm aangenomen. In onze selectie worden turnsters opgeleid om vanaf de middelbare school-leeftijd leuk mee te draaien met de wedstrijden van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).  In de jaren ervoor (opleidingsjaren) doen wij mee met team-wedstrijden van de vereniging SGS Lingewaard. Dit omdat turnen niet enkel een individuele sport is, maar ook zeker een teamsport!

In onze huidige vorm van lesgeven werken wij nauw samen met bovengenoemde club (SGS Lingewaard). Wij volgen deze club zijn trainingslijnen, zodat vanaf het 12e jaar turnsters over kunnen stappen naar deze club en daar hun turn-carrière verder voort te zetten. Zwieps biedt namelijk selectie turnen aan tot 12 jaar. Natuurlijk staat het turnsters ook vrij om op deze leeftijd naar een andere club over te stappen dan SGS, of over te stappen naar een recreatieve groep van Zwieps.

In onze trainingen staat plezier centraal. Het plezier voor het bewegen en het plezier om een nieuw elementje te leren of te verbeteren, om zo een steeds betere turnster te worden. De trainsters bieden een helpende hand, daar waar nodig, maar de turnsters zijn vooral zelf bezig met hun eigen ontwikkeling. Het zelfstandige karakter van de trainingen biedt zo de mogelijkheid om individuele aandacht te kunnen bieden aan turnsters.

 

De instroom in het selectie turnen vindt in principe plaats via doorstroming vanuit de recreatieve groepen. Daar worden potentiële selectie turnsters gescout door hun huidige trainster of door de selectie trainster, en gevraagd of zij interesse hebben in het selectie turnen. Zo ja, dan volgt een vrijblijvende proefperiode van 4 weken bij de selectiegroep.  Na deze periode wordt besloten of zowel turnster (en ouder(s)) als trainster het zien zitten om mee te turnen in de selectie.