Turnen

Meedoenregeling

Zwieps doet mee met de meedoenregeling in de gemeente Lingewaard. Zo kan iedereen deelnemen!

Lid worden?

Voordat je lid wordt mag je 2 keer meedraaien met een training. Interesse? Kijk dan verder op de lidmaatschap pagina!

Recreatief turnen vanaf 5 jaar

Bij het recreatief turnen leren de kinderen in een ongedwongen, gezellige omgeving de turnprincipes (denk aan handstand, arabier, zwaaien aan de brug, een overslag over een kast springen etc.). Tijdens de lessen dagen we de kinderen uit om het aan te leren element steeds wat beter uit te voeren. Kinderen die blijk geven van meer dan gewone aanleg voor turnen, kunnen na uitnodiging van de trainster, proefdraaien bij het selectie turnen. Recreatief turnen kan in Bemmel en in Gendt en is voor kinderen vanaf 5 jaar.

Recreatief turnen

Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met de basisvaardigheden van turnen. Denk hierbij aan: koprollen, handstanden, zwaaien, springen, etc. Alle elementen die wij aanleren kunnen uitgevoerd worden op de vloer, balk, brug of sprong. Tijdens de lessen vinden wij de plezierbeleving erg belangrijk en dit zie je onder meer ook terug in de spelvormen die wij uiteraard ook aanbieden tijdens de lessen. 

Ieder kind leert op zijn eigen niveau en dit zie je ook terug in de training. Tijdens de training leren de kinderen vooral motorische vaardigheden maar ook zeker niet te vergeten de sociale vaardigheden (samen spelen, zelfstandigheid, luisteren naar elkaar, etc.) 

Hou jij van over de kop gaan, zwaaien en springen dan is dit misschien wel iets voor jou!!

Heb jij aanleg voor meer dan gewoon turnen, dan is het in samenspraak met de trainster mogelijk om proef te draaien bij het selectie turnen.

 

De kinderen

Iedereen die zin heeft om te turnen, kan deelnemen aan de lessen. Nog geen turnervaring? Geen probleem! De trainsters houden rekening met de verschillende niveaus en dagen iedereen op zijn/haar eigen niveau uit.

De ouders

– Ouders/verzorgers kunnen niet de hele les blijven kijken. Dit zorgt voor te veel onrust. De eerste en laatste 10 minuten kan er gekeken worden. We vinden het prettig als we op tijd met de les kunnen beginnen, dus jullie zijn vanaf een kwartier voor aanvang van de les welkom.
– Regelmatig worden er kijklessen georganiseerd door de trainsters. Tijdens een kijkles kunnen de kinderen laten zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Natuurlijk dagen we de ouders ook uit om nog eens op die hoge balk te klimmen of een sprong op de trampoline te wagen. Data voor de kijkles worden tijdig via e-mail, facebook en de website gecommuniceerd.
– Vele handen maken licht werk, dus… zin om een handje te helpen bij de organisatie van Zwieps? Op incidentele of structurele basis? Wij horen het graag!

Wedstrijden

Ieder jaar worden de clubkampioenschappen gehouden. Bij deze wedstrijden laten de kinderen zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Door ook bij het recreatieve turnen een wedstrijdelement aan te brengen, werken we gericht aan doelen. Dit werkt motiverend voor de kinderen.

De clubkampioenschappen worden altijd aan het einde van het seizoen gehouden.

Proefles

Ontdekken of het recreatief turnen ook iets is voor jou? Vul het inschrijfformulier volledig in. De ledenadministratie neemt dan contact op om de proeflessen in te plannen. Kinderen mogen twee lessen proefdraaien. Is uw kind enthousiast? Neem dan contact op met de ledenadministratie om de inschrijving definitief te maken. (pas vanaf dan wordt er contributie afgeschreven.)