Peuter / Kleutergym

Meedoenregeling

Zwieps doet mee met de meedoenregeling in de gemeente Lingewaard. Zo kan iedereen deelnemen!

Lid worden?

Voordat je lid wordt mag je 2 keer meedraaien met een training. Interesse? Kijk dan verder op de lidmaatschap pagina!

Kleutergym
Kleuters bewegen graag en veel. Het is dé manier om de wereld te ontdekken. De gymzaal is een ideale plek om aan die bewegingsdrang te voldoen.

Tijdens de kleutergym werken we spelenderwijs en ontdekkend aan de grondvormen van bewegen (o.a. springen, rollen, duikelen, klimmen, schommelen, werpen en vangen). We leggen hiermee de basis voor de bewegingen van alle sporten. Tijdens de lessen worden de kleuters ieder op hun eigen niveau uitgedaagd. De trainsters houden de ontwikkeling van de kleuters bij en het materiaal dat tijdens de lessen gebruikt wordt, biedt veel mogelijkheden tot differentiatie.
Gymlessen helpen niet alleen de motoriek van het kind ontwikkelen, maar ook het mentale en sociale aspect komt aanbod. Een kind leert zich bewegen binnen
Een kind leert daarnaast zijn grenzen kennen en ontwikkelt zijn persoonlijkheid. 

De lessen
De les heeft een vaste opbouw, hierdoor weten de kleuters precies waar ze aan toe zijn. Bij binnenkomst mogen de kleuters een bal pakken en vrij spelen in de zaal. Ze mogen hierbij nog niet op de toestellen komen. Bij de start van de les worden de ballen door de kinderen opgeruimd en komt iedereen in de kring zitten. Na een kort spelletje, gaan we in groepjes aan de slag met de kern van de les. We sluiten de les ook weer af met een spelletje.
Om de lessen zo prikkelend, uitdagend en afwisselend mogelijk te houden worden de kleuterlessen vormgegeven met behulp van het “Werkboek Gymkids bewegingslessen voor kleuters” en “Kleuter in beweging” (beiden uitgegeven via de KNGU. Deze bronnenboeken geven veel leuke ideeën, waardoor de zaal iedere week weer staat gevuld met andere opstellingen.

De kleuters
Kleutergym is er voor kinderen vanaf 5 jaar. 

De ouders
Ouders/verzorgers kunnen in “De Hoenderik” niet de hele les blijven kijken. Dit zorgt voor te veel onrust in de zaal. De eerste en laatste 10 minuten kan er gekeken worden. We vinden het prettig als we op tijd met de les kunnen beginnen, dus jullie zijn vanaf een kwartier voor aanvang van de les welkom.
– Door het jaar heen worden er kijklessen georganiseerd. Ouders, zusjes en broertjes worden uitgenodigd om te komen kijken. Afhankelijk van de opzet van de kijkles, mogen zij ook meedoen tijdens de les. Data voor de kijkles worden tijdig via e-mail, facebook en de website gecommuniceerd.
– Vele handen maakt licht werk, dus… zin om een handje te helpen bij de organisatie van Zwieps? Op incidentele of structurele basis? Wij horen het graag!

Proefles

Ontdekken of peuter- kleutergym ook iets is voor jou? Vul het inschrijfformulier volledig in. De ledenadministratie neemt dan contact op om de proeflessen in te plannen. Kinderen mogen twee lessen proefdraaien. Is uw kind enthousiast? Neem dan contact op met de ledenadministratie om de inschrijving definitief te maken. (pas vanaf dan wordt er contributie afgeschreven.)