Springgroep

Meedoenregeling

Zwieps doet mee met de meedoenregeling in de gemeente Lingewaard. Zo kan iedereen deelnemen!

Lid worden?

Voordat je lid wordt mag je 2 keer meedraaien met een training. Interesse? Kijk dan verder op de lidmaatschap pagina!

Springgroep

Bij de springgroep hebben we meisjes en jongens tussen 7 en 13 jaar. De springgroep is voor iedereen met en zonder ervaring. Tijdens de trainingen beginnen wij altijd met een warming-up. De warming-up kan verschillend zijn, soms doen we een spelletje of springen we met een minitrampoline en andere keren rennen we rondjes door de zaal. Als de warming-up klaar is gaan we echt trainen. Elke training staat de airtrack en een sprong situatie klaar. De sprong situatie veranderd elke week, de ene keer staat er gewoon een minitrampoline, de andere week staat er een kast of een pegasus tussen en soms hebben we de grote trampoline staan. Op deze sprong situatie oefenen we veel verschillende dingen. Sommige oefenen zo hoog mogelijk te springen, anderen oefenen een salto voorover of achterover en een paar zijn zelfs bezig met schroeven. Op de airtrack komen een paar turn onderdelen terug zoals handstanden, radslagen, overslagen en salto’s.

De ouders

– Ouders/verzorgers kunnen niet de hele les blijven kijken. Dit zorgt voor te veel onrust. De eerste en laatste 10 minuten kan er gekeken worden. We vinden het prettig als we op tijd met de les kunnen beginnen, dus jullie zijn vanaf een kwartier voor aanvang van de les welkom.
– Regelmatig worden er kijklessen georganiseerd door de trainsters. Tijdens een kijkles kunnen de kinderen laten zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Natuurlijk dagen we de ouders ook uit om nog eens op die hoge balk te klimmen of een sprong op de trampoline te wagen. Data voor de kijkles worden tijdig via e-mail, facebook en de website gecommuniceerd.
– Vele handen maken licht werk, dus… zin om een handje te helpen bij de organisatie van Zwieps? Op incidentele of structurele basis? Wij horen het graag!

Proefles

Ontdekken of de springgroep ook iets is voor jou? Vul het inschrijfformulier volledig in. De ledenadministratie neemt dan contact op om de proeflessen in te plannen. Kinderen mogen twee lessen proefdraaien. Is uw kind enthousiast? Neem dan contact op met de ledenadministratie om de inschrijving definitief te maken. (pas vanaf dan wordt er contributie afgeschreven.)